Pagina de pornire

duminică, 10 ianuarie 2010

Primavara in Timisoara!

      Desi suna putin ciudat, azi a fost prima zi de primavara in Timisoara. Stiu, e incredibil.. chiar de rasul-plansul lumii. Insa asa este.
       Am iesit mai spre seara.. la o mica "promenada". Simteam nevoia sa-mi descretzesc creierii, sa imi revin din scurta hibernare de iarna. Si se pare ca nu numai eu.. Parca jumatate din oras imi citise gandurile. Pentru ca o data parasita locuinta.. nu mai aveai loc pe drum. Lume peste tot.. buluc-buluc veneau valurile. Tot timisoreanul parca simtise aceeasi nevoie acuta de a sarbatorii prima zi de "primavara iernateca", iesind la o plimbare, cu mic-cu mare, prin oras.


      Si la fel ca si ei.. si eu colea, prin parcurile mai gri, mai verzi.. care cum a avut noroc. Pe malul Begai, printre frunzele uscate si iarba verde ce crestea cu tupeu.. prin centru, printe casutele care in ciripit vesel de pasarele, vindeau si acuma mosi de craciun, caciuli de iarna si carnati de casa.. Ca si cum acuma ar trebui sa vina Sarbatorile de Iarna.
     Si cel mai ciudat in peisajul acesta aproape "idilic".. erau brazii inca impodobiti, beculetele inca functionale.. si La Multi Ani-ul inca mandru si luminos.. pe toate gardurile. Ca si cum in ciuda vremii, cineva acolo ar insista sa ne aduca aminte ca tocmai am intrat intr-un nou an.. mai bun zic ei. Mai rau zic eu.. asta daca e sa ne luam dupa starea meteo promitatoare :(
 
      De parca nu ar fi suficient de deprimanta lipsa iernii de odinioara. Iarna cea cu zapada si ger, de-ti lasa gura apa dupa bataia cu bulgarii de zapada in curtea scolii, dupa saniusul de la sfarsitul de saptamana sau dupa ninsoarea ca din basme.
    Si parca in ciuda noastra, ca si un indemn la "trezire", cirpitul pasarelelor, in combinatie cu mirosul de vin fiert si de carnati prajiti.. nu ne-ar chinui suficient de mult.


      Dar viata merge mai departe, se spune. Si zilele curg, pasarelele canta.. iar prognoza meteo, in ciuda a ceea ce se simte in aer.. prezice totusi o iarna.. curand,  in viitorul apropiat.
      Asa o fi oare!? Posibil.. Nu sunt prezicator, insa mi-e greu sa cred ca vremurile geroase se vor mai intoarce. Aici, la noi. Poate ploile.. de primavara. Dar nu ninsoarea.




      Dar in fine.. Tot ce stiu eu este ca pentru mine a fost prima zi de primavara, aici, in Timisoara.. Si sper ca cu aceasta prima zi, sa fi reusit sa ies din starea de hibernare. Sau cel putin sa ma dezmortesc.. cat de cat!
    But we shall see... vorba prietenului meu englez :) Right?


      Carmenu,
      blogger in devenire.

2 comentarii:

  1. realmente frumos.ma bucur sa cunosc asemenea persoane.pictorul

    RăspundețiȘtergere
  2. ...asa sunt iernile la TM: mai primavaratice :)
    Fiecare clipa are unicitatea si frumusetea ei iar tu ai reusit sa le prinzi pe amandoua,... sa le traiesti si apoi sa le imparti cu ceilalti! Felicitari! ...si la mai multe! :)

    RăspundețiȘtergere

Turisti pentru Romania

Doi ochi si un aparat foto