Pagina de pornire

duminică, 27 iunie 2010

O noua intalnire a trabantistilor..sau cum ne afecteaza criza lui Boc?!

    Se apropie vertiginos o noua intalnire a trabantistilor. Cea mai mare din an.. asa se zice. Cea mai mare ca taxa de participare, asa zic eu. Si poate nu ar fi asa, daca domnul POC!! nu ar fi marit cota de TVA. Si poate nu ar fi considerata asa de mare, daca cei care o organizeaza, nu ar fi uitat de principii sau de adevaratul sens al cuvantului "trabantist". Pentru ca un hobby nu se poate masura in bani.. el trebuie masurat in pasiune, in primul rand. Nu in felii de paine cu ceapa si slanina, tricouri imprimate cu reclamele proprii.. concursuri cu premii surprinza si altecele. Pasiunea trebuie reprezentata prin dorinta de a te vedea om cu om, pasionat cu pasionat, dincolo de limite si impedimente. Si totusi.. pe vremuri de criza, ea este manata, din pacate si de resursa monetara.. dar si de bunul simt.
    Iar pe cand unii nu au principii, altii nu au resursa financiara.. si in loc sa existe prietenie intre cele doua categorii, si sa castige PASIUNEA, se dezvolta un nou sentiment si.. inevitabil.. apar uratele reactii, de genul "nu esti de-al nostru, daca nu vii", "esti carcotas" sau "gica contra", "esti scartzar", "uite cine face gura mare, tocmai cine n-a fost la nici o intalnire"..sau "daca economiseai X-ron pe luna, aveai acuma suma de participare".
    Dar pana la urma de ce trebuie totul sa se rezume la bani? De ce intr-o lume atat de materialista, neagra si rea.. de fapt urata de-a dreptul, nu putem sa dam dovada de un minim sentiment de bunatate si intelegere fata de semenul nostru? De ce nu putem sa intelegem ca oameni care au principii, cauta acelasi lucru si la cei din jur? Si ca pana la urma aceasta nu este o greseala.. dimpotriva.. greseala e a celorlati. De ce nu se poate aprecia adevarata dorinta, adevarata pasiune?
    Chiar pana acolo sa se fi ajuns? Chiar asa sa se fi degradat unii? Chiar atata lipsa de intelegere? Chiar atata materialism? Pentru ce? Ca pana la urma tot cei pasionati, dar afectati de lipsa resurselor, sa fie socotiti din categoria "oilor negre"?
    Departe de mine capacitatea de a intelege si digera asemenea idei.. reactii.. pareri..

    Asa ca pana la urma cine are dreptate? Omul pasionat de trabant sau trabantistul afacerist?! 

    Judecati voi!

Carmenu,
bloggeritza cu principii si fara finante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Turisti pentru Romania

Doi ochi si un aparat foto