Pagina de pornire

duminică, 14 martie 2010

Zilele babei, zilele primaverii...si zilele muierii! :)

      Vin si eu cu restrospectiva dupa aprox 2 saptamani de la mult cunoscuta zi de 1 Martie... prima zi din asa zisa "primavara". Si nevrand sa insist pe ideea primaverii care ba vine, ba nu vine.. desi dupa cum se pare, ursul "naspetul" chiar si-a vazut umbra cand si-a scos botul din barlog.. (mai bine statea cuminte si mai tragea un pui de somnic... lasand o tzara de speranta in sufletele oamenilor).. se pare ca ne-a "intzarcat" - vorba vine.. cu inca o luna de "iarna ploioasa". Asa ca, nevrand sa revin la povestea primaverii  intarziate la datorie, fac referinta la zilele babelor, la Martisorul de 1 martie si la Ziua Femeii.
      Desi am aflat mai tarziu... ca cica vorba batranilor zice ca baba trebuie aleasa in aceeasi zi cu ziua nasterii.. eu m-am grabit sa scap de stresul zilelor frumoase sau nu.. si am ales.. prima zi, deci prima baba. Care fu.. putin mohorata la inceput, mai promitatoare spre mijlocul zilei.. si chiar vioaie spre sfarsitul acesteia. Asa ca, daca e sa ma iau dupa "interpretarile" batranesti.. o sa am un an... mai reusit spre mijloc-sfarsit. Deci.. as mai avea de indurat ifosele babei mele..  pana prin luna mai.. sa zicem :)
     Apoi... cu ocazia aceasta mentionez si de 1 Martie - Martisor.. cand, spre surprinderea mea, am primit mult mai multe martisoare decat in anii anteriori. Deci e de la sine inteles ca eu.. ca si un adevarat om pastrator si purtator de traditii.. aratam ca un pom de Craciun, tot decorat cu toate cele. Insa sentimentul de multumire si apreciere sincera a gestului in sine.. a batut detasat greutatea martisoarelor expuse la "pept" :)
     Iar dupa cateva zile.. mai precis o saptamana.. iata ca uimirea mea a fost din nou, placut surprinsa... de alte mici atentii.. legate de ziua de 8 Martie - Ziua Femeii. Cand lucrurile nu au fost cu nimic mai prejos.. florile au venit garla si felicitarile asemenea.
     Si asa, s-a dovedit inca o data ca gestul nu tine de bani, aprecierea si bunul simt nu tine de criza.. Totul in sine, tine de om, de suflet, de dorinta de a aduce o bucurie, de intentia de a sarbatorii pe cineva apropiat si drag totodata. Pentru totul nu tine de obligatie sau de valoare.. ci doar de esenta. Si este placut sa vezi ca mai sunt persoane care mai vad esenta in astfel de lucruri.
       Si ca sa inchei o mica.. asa cum am zis mai sus.. "retrospectiva".. poate fara noima de aceasta data... ma bucur ca a fost cineva acolo sa-mi aduca si mie o mica bucurie.. in aceasta perioada mai "mohorata" a exsitentei mele. (daca e sa ma iau dupa babutza mea).

     Asadar si prin urmare..

     LA MULTI ANI femeilor.. si la multi ani celor care mai vad esenta in lucruri simple!

Carmenu,
bloggeritza cu martzisoare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Turisti pentru Romania

Doi ochi si un aparat foto